Het Groot Amsterdams Sprookjesboek

TITEL UITVERKOCHT - GEEN HERDRUK

In Het Groot Amsterdam Sprookjesboek staan 24 originele sprookjes die de lezer laten kennismaken met het andere Amsterdam. De stad krijgt er met de mattenklopper van langs. Uit de stofwolken herrijst Amsterdam, blakend van zelfvertrouwen, mysterieus, vol lef en zelfspot. Het boek is geschreven voor lezers van 10 - 110.

Auteur Henri Strategier en illustrator Jan Bottelier buigen zich over mysterieuze gebouwen en gebeurtenissen. Ze vinden raadselachtige details over de ambtsketting van de burgemeester. Ze ontdekken de tragedie rond Benedicta Al-Aghast, de poetsster van de Zilvervloot en ontrafelen de bloedband tussen de Amsterdamse Stedenmaagd en haar dertien broers. Ze onthullen de rol die de beschermengel van Amsterdam speelde bij de bouw van het Paleis voor Volksvlijt en waarom de koning der wormen de toren van de Oude Kerk aan het wankelen bracht.
Het ontstaan van de stadsdelen, de namen van de grachten en de bouw van het Concertgebouw: eindelijk wordt helder hoe de vork in de steel zit. Draken en kabouters spelen daarbij een prominente rol, maar zonder ooievaars en leeuwen was de stad nog steeds een achtergebleven gehucht.

In opdracht van Amsterdamse bedrijven, stadsdelen en gemeentelijke diensten schreef Henri Strategier twintig sprookjes. Met hulp van De Bijenkorf, het Concertgebouw, Hillen en Roosen, maar ook bakkerij Van Muijden, slager Louman en woningstichting Zomers Buiten, kon een Nederlandse en een Engelstalige versie worden gedrukt.
10% Van de verkoopprijs ging naar War Child, een organisatie die kinderen in oorlogsgebieden steunt.

Gegevens: Gebonden, 260 pag. met 72 illustraties waarvan 24 in kleur.

ISBN (Nederlands)     90-803880-2-5, Amsterdam, 2002
ISBN (Engels)           90-803880-3-3, Amsterdam, 2002

Auteur: Henri Strategier; Engelse bewerking: Martin Cleaver; Illustraties: Jan Bottelier; Vormgeving en inkleuren illustraties: Frans Lieshout; eindredactie: Tonny Dronkers